torstai 14. tammikuuta 2010

Reikäpaita

Ja vihdoinkin sain jotain oikein valmiiksi asti. Kyseessä siis on sama työ, mistä postasin vähän aikaa sitten myös. Elikkä työ on tehty Fleur -langasta, jota meni vähän reilu 300g eli reilu 6 kerää. Lanka on ihanan pehmeää, eikä kutita ollenkaan. Siinä ei olekkaan yhtään villaa joukossa vaan on ihan pelkkää akryylia.
Neuloin koko työn nro. 8 puikoilla, jotta rei'istä tulisi kunnolliset ja työ on tarkoituksella muutenkin tosi löysä. Etu- ja takakappaleet ovat identtiset ja molemmissa on 80 s. Alkuun n. 10 cm sileää neuletta ja sen jälkeen reikiä tekemään. Elikkä hyvin yksinkertaisesti
1.krs. 1 s. o, langankierto, 2 s. o. yhteen, 2 o, langankierto, 2 s. o. yhteen, 2 o. Jatka samalla tavalla kierroksen loppuun.
2.krs. 3 s. o, langankierto, 2 s. o. yhteen, 2 o, langankierto.... Jatka samalla tavalla kierroksen loppuun.
Siis näitä kahta kierrosta vuorotellen koko kappaleen ajan ja samanlainen "kuvio" toistuu myös hihoissa alusta loppuun asti.
Vähän työ kyllä muuttui matkan varrella. Aluksi ajattelin, että siinä olisi vain hieman isompi kaula-aukko, mutta kun tosiaan työ venyi hyvin hyvin paljon, niin jouduin vähän improvisoimaan lopussa. Tein eteen n. 2 cm leveän *20, 2n* joustinneule kaistaleen. Tämä esti sen ettei työ tule liian alas ylhäältä edestä.


Ja takaa tein tarkoituksella roikkuvan mallin (kun tosiaan kaula-aukko oli liian iso). Tein vielä kolme nauhaa taakse koristeeksi ja helpottaakseni työn pysyvyyttä päällä. Neule on hyvin lämmin vaikka onkin täynnä reikiä. Ja sitä voi käyttää myös mekkona. Laittaa alle vain ehkä vähän pidemmän trikoo hameen, niin ei sitten ole liian lyhyt. Eli siis ei se siinä vaiheessa ihan mekko ole, mutta kuitenkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti