tiistai 5. tammikuuta 2010

Kynsikäs-lapaset
Olen jo hyvin hyvin monta vuotta miettinyt, että haluan joskus tehdä "kynsikäs-lapaset". En vain ikinä ole siihen minkäännäköistä ohjetta löytänyt, joten olen miettinyt monia eri tapoja miten sen sitten saisi tehtyä. Ja nyt. Vihdoinkin sain aikaiseksi aloittaa ja kokeilla, että mitä siitä tulee. Ja ihan vain sen takia, ettei vaan missään nimessä liian helpoksi menisi, niin päätin (siis tosiaan "vahingossa") että siihenhän on ihan pakko saada sama kuvio kuin Satukynsikkäissä. Se kyllä itseasiassa hieman helpotti läpän aloittamista.


Käytin tosiaan 7-veljestä -lankaa jota meni alle 1 kerä. Lisäksi tarvitsin kaksi nepparia, jotta saisin läpän hyvin pysymään pois kun haluan pelkät kynsikkäät käteen. Aluksi kyllä mietin että jos vaikka ompelisi napin ja tekisi napinrei'än johonkin kohtaan (huom. toisessa lapasessa onkin napinreikä), mutta päätinkin että neppari on hieman huomaamattomampi vaihtoehto.

Mielestäni on hyvä että läppäosa tulee aika alas. Tuntuu että se pysyykin paremmin paikoillaan, kun jos se olisi jossain sormien kohtaa tms.

Elikkä siis "ohjeet":
Neulo normaalisti lapanen siihen asti, kunnes olet ottanut peukalokiilan, peukalosilmukat erilliselle langalle. Ota vielä erilliselle langalle kämmenpuolelta n. 15-20s. Näin sinulle jää vielä puikoille kämmenselän puolelta silmukoita. Luo n. 17-22s. kämmenpuolen silmukoiden tilalle. Neulo suljettuna neuleena kämmenselän puolelta edelleen kuviota ja kämmenpuolelta n. 2 cm *2o,2n* joustinneuletta. Jatka sitten kämmenpuolelta sileää neuletta. Kun pikkusormenpää peittyy aloita normaalisti kärkikavennukset.
Kun läppä on valmis poimi langalle jätetyt silmukat kämmenpuolelta puikoille. Poimi vielä kämmenselänpuolelta silmukoita (silmukoita tulisi olla muutama vähemmän kuin läpässä). Neulo suljettuna neuleena kynsikäsosaa kunnes sormenvälit peittyvät. Neulo vielä n. 2 cm *2o,2n* joustinneuletta. Päätä silmukat kerralla.
Tee peukalo normaalisti.
Muista laittaa nepparit vielä ennen käyttöä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti