tiistai 26. tammikuuta 2010

Huppu-kaulahuivi

Idea lähti tähän kaulahuiviin vähän aikaa sitten, kun katsoin Sinkkuelämää -sarjaa telkkarista. Jaksossa Samantha, Carrie ja Charlotte ovat ostamassa Mirandalle häälahjaa ja Carriella on aivan ihana kaulahuivi kaulassa. Se ei ole kyllä neulottu, mutta aivan ihana. Vaaleanpunainen ja joitan hapsujakin tulee jostain. Mutta juju siinä on se, että siinä on iso huppu. Aivan loistava idea. Kaulahuivi on tosi iso ja pitkä ja ihanan iso ja paksu huppu siihen päälle vielä. Varmasti ihanan lämmin. Valitettavasti en löytänyt mistään kuvaa tästä kyseisestä Carrien kaulahuivista.

Eli siis tosiaan idea Huppu-kaulahuiviin lähti siitä. Ongelmana oli vaan taas langat, kun kaulahuiviin normaalisti menee aika paljon lankaa. Minulla ei tietenkään varastosta löytynyt samaa lankaa tarpeeksi, joten päätin että nyt on se hetki, kun jämälankaa aletaan kunnolla käyttämään.
Työssä on monta eri väristä- ja merkkistä lankaa. Mm. 7-veljestä-, Isoveli- ja Mohair -lankaa. Isoveli on ehkä hieman liian paksua muihin verrattuna, sillä se näkyy paksumpana kaistaleena kaulahuivissa, mutta se kyllä tasottuu varmasti siitä käytön myötä.

Työ on tehty puikoilla nro. 8, jotta siitä tulisi hyvin joustava.
Luo 50s ja neulo *1o, 1n* joustinneuletta. Kun kappale on 100 cm pitkä lisää vasemmassa reunassa 9x1 s. joka 4. krs. Työssä on nyt yhteensä 59s. Aloita kierros oikeasta reunasta ja neulo kunnes vas. reunassa on jäljellä 16s. Käännä työ ja neulo kierros loppuun. Neulo seuraavaa kierrosta niin kauan kunnes vas. reunassa on jäljellä 20s. (4s. jää väliin) käännä työ ja neulo kierros loppuun. Jatka samalla tavalla kunnes oik. reunassa on jäljellä 3s. Tämän jälkeen neulo oikealta vasemmalle 7s. käännä työ ja neulo kierros loppuun. Sitten 11s. käännä työ ja neulo kierros loppuun. Neulo samalla tavalla kunnes vasemmassa reunassa on taas jäljellä 16s. käännä työ ja neulo kierros loppuun. Tämän jälkeen jatka neulomista kaikkien silmukoiden kanssa. Tee kavennukset vas. reunassa samassa kohtaa 4krs. välein, kunnes työssä on jäljellä 50s. Kun toisen puolen pituus on kavennusten jälkeen 100cm päätä silmukat löyhästi kerralla.


Tässä tosiaan näkyy isoveljen ero muihin lankoihin verrattuna (vaaleanpunainen on isoveli -lankaa). HUOM. molemmat puolet ovat saman levyisiä, mutta toinen on vaan kuvassa taittunut hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti