tiistai 9. helmikuuta 2010

Zeepra -säärystimet

Sain hirveän inspiraation yhdestä kolmiokaulahuivista, minkä näin vähän aikaa sitten kaupungilla. Ajattelin, että ei se voi niin hankalaa olla tehdä sitä neuleeseen. Ajattelin, että olisi kiva tehdä villatakki kuviosta, mutta päätin ensin kokeilla hieman pienempää työtä. Ja hyvä niin. Zeepra kuviota on hyvin "raskas" tehdä, sillä se jatkuu koko työn ajan ja siihen pitää oikeasti keskittyä intensiivisesti. Pienikin virhe saattaa olla näkyvä.
Säärystimistä tuli hieman lyhyet sillä yllätys yllätys, pelkäsin että lanka loppuu kesken. Ja valkoinen riittikin juuri molempiin. Lankana käytin mustaa ja valkoista perus 7-veljestä -lankaa.
Ja työssä on kaksi kertaa sama kuvio.
Ohjeet siis:
Luo yhteensä 68s. ja jaa ne neljälle sukkapuikolle, 17s. jokaiselle. Aloita *2o,2n* joustinneule suljettuna neuleena. Kun työn korkeus on n. 2cm tee 2krs. sileää suljettuna neuleena. Aloita sitten kuvio ruutupiirroksen 1krs: lta. Jatka kokoajan sileää suljettua neuletta. Kun olet kerran tehnyt ruutupiirroksen kaikki kierrokset, tee väliin yksi valkoinen kierros ja aloita uudelleen ruutupiirroksen 1krs: lta. Kun olet neulonut 9 krs. ruutupiirroksesta neulo 1-2s jokaiselta puikolta oikein yhteen. (yhteensä 64s jäljellä). Muista "poistaa" yksi silmukka laskiessasi ruutupiirroksesta silmukoita oikeasta reunasta. Kun olet neulonut ruutupiirrosta 13krs. neulo 1-2s jokaiselta puikolta oikein yhteen. Jäljellä on nyt 60s. Muista ottaa poistettu silmukka laskuihin ruutupiirroksessa. Neulo ruutupiirros loppuun. Neulo 2krs. suljettua sileää neuletta ja aloita sitten *2o,2n* joustinneule. Kun joustinneuleen korkeus on n. 2cm päätä silmukat löyhästi kerralla.
Ruutupiirros:

Harmaa ruutu = musta
Valkoinen ruutu = valkoinen

Vaaleanharmaat ruudut kuvastavat toisella kerralla kavennuksia. Ne harmaat silmukat kun on v.harmaan kohdalla jätetään pois laskuista.
Ruutupiirrosta luetaan ylhäältä alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti