sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Vk 16
Huomenna taas matkataan kotiin ja paluu arkeen koittaa. Tämä pieni loma on kyllä todella tullut tarpeeseen kaikkien kouluhommien ja arjen pyörinnän keskelle. Toki olen kerennyt jo tekemään todella paljon tämän loman aikana.. mm. Maalausta, terassin kuntoon laittoa ja lisää maalausta. Mutta mielesäni tällaiset hommat ovat myös ihanaa terapiaa. Näkee nopeasti oman kädenjäljen. Ja mikä sää onkaan ollut!! Aivan ihanaa!

Mutta "asiaan"...  kuvissa tosiaan näkyy pellillinen itse tehtyjä lihapullia. Mutta, kun opiskelijabudjetti ei aina ole kovinkaan riittoisa, niin näissä pullissa on pieni juju. Tässä ohje lihapullille:

300 g jauelihaa
1 dl tummaa soijarouhetta
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
Korppujauhoja
Mausteita oman maun mukaan

Sekoita kermaviili ja muna keskenään, lisää soijarouhe ja mausteet. Anna pehmetä n. 5 min. Lisää jaueliha ja sekoita. Lisää korppujuhoja vähän kerrallaan niin paljon kunnes saat taikinasta pyöriteltyä kiinteitä palloja. Käytä pyörittelyssä apuna tilkkaa vettä, niin taikina ei tartu käsiin kiinni. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 25 min tai kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Huom. Kuvien lihapullat olivat aavistuksen vähemmän aikaa uunissa, sillä lisäsin ne vielä levylle tomaattikastikkeen joukkoon hetkeksi.

Vinkki: Mausteita saa pullissa käyttää reilusti, sillä soijarouhe on rasvaton eikä siinä ole valmiiksi kauheasti makua.

Nämä lihapullat onnistuivat oletettua paremmin. En olisi uskonut niiden pysyvän kasassa soijarouheen kanssa, mutta toisin kävi. Edullista ja herkullista.
Olen toki jo moneen muuhunkin ruokaan korvannut osan tai koko jauhelihan soijarouheella, mutta tämä on ollut onnistunein kokeilu tähän mennessä.

2 kommenttia:

  1. Lihapullat pysyy kyllä koossa, vaikka jättäis korppujauhot yms. pois. Ite teen lihapullat jauhelihasta, sipulista, (sähän siitä niin tykkäät :D ) ja kananmunasta, vaikka ei sitäkään niihin tarvis. :)

    VastaaPoista
  2. Hmm.. täytyy kokeilla myös ilman korppujauhoja, kun se jotenkin sotii muuta ruokavaliota vastaan. Kiitti vinkistä. Ja juu, sipulia ei mun ruoissa käytetä. :D

    VastaaPoista