sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Vk 10



Olen elämäni aikana tehnyt vain n. viisi kakkua. Näistä neljä on ollut juustokakkuja ja yksi on ollut katastrofaalinen suklaakakku, missä oli apelsiini marmeladia sisällä ja kunnon suklaakuorrutus mansikoitten kera ulkopuolella. Kakku näytti aivan kamalalta, eikä maussakaan ollut kehumista. Tämän jälkeen olenkin siis aina tyytynyt juustokakkujen tekoon.

Tässä viimeisin tuotokseni viime viikonlopulta. Kakussa on kaksi eri kerrosta, digestive pohja ja suklainen "koristelu" päällä. Heitin ohjeen ihan omasta päästä, mutta onneksi kakku onnistui loistavasti. Kaikki ketkä sitä söivät ainakin siis kehuivat sitä ja kyllä omasta mielestänikin kakku maistui hyvälle. Tässä siis oma reseptini juustokakusta:

Pohja:

200 g Digestive -keksejä
75 g Margariinia

Kerma-valkuaisvaahto:

2 dl Kuohukermaa
2 kananmunan valkuainen
1 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria

Juustokerros:

1 pkt (200g) Maustamatonta tuorejuustoa
Puolet kerma-valkuaisvaahdosta
2 Livatelehteä
2 rkl Vettä
1 rkl Sokeria

Vanukas kerros:

2 prk (n 250g) Suklaavanukasta
Puolet kerma-valkuaisvaahdosta
2 Liivatelehteä
2 rkl Vettä

Koristeluun:
50-100 g Maitosuklaata

Leikkaa leivinpaperista irtokakkupohjavuoan pohjalle pyöreä pala.
Rouhi digestive keksit kunnolla pieneksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele vuoan pohjalle.
Sekoita kuohukerman joukkoon sokeri ja vaniliinisokeri, vaahdota. Vaahdota erillisessä kulhossa valkuaiset. Sekoita vaahdot keskenään ja jaa ne taas puoliksi eri kulhoihin. Sekoita toiseen kulhoon vanukkaat ja toiseen kulhoon tuorejuusto ja sokeri. Laita kaikki liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta yhteensä 4 rkl vettä liedellä ja lisää likoamassa olleet liivatteet sekaan, muista puristaa liivatteista ylimääräinen vesi pois. Jaa liivate-vesi seos vaahtojen kesken puoliksi.
Kaada ensin vanukasvaahto pohjan päälle ja laita jääkaappiin n. 30 min jähmettymään. Kun ensimmäinen kerros on tarpeeksi jähmettynyt kaada tuorejuustovaahto sen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Sulata maitosuklaa mikrossa välillä sekoittaen ja pursota renkaiksi kakun päälle.
Kun suklaakoristelu on kunnolla jäähtynyt jääkaapissa, kakku on valmis nautittavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti