torstai 5. tammikuuta 2012

Sukkia

Jouluna päätin lahjoissa keskittyä tällä kertaa sukkiin. Kauhean monia sukkia en ole vielä kerennyt tekemään, niin tässä tuli samalla mukavaa harjoitusta. Suurinosa sukista on tehty Novitan viimevuotisen Sukkalehden ohjeista. Lehti on minusta erittäin onnistunut ja siinä on paljon tietoa erimallisista sukista, mm. kantapäät ja kärkikavennukset. En edes tiennyt että niin monella eri tavalla voi sukkia tehdä.

Lankoina käytin sukissa mm. TicoTicoa,  7-veljestä, Nallea ja Jasminia. TicoTico oli minulle henkilökohtaisesti vieras tuttavuus ja aluksi lanka tuntuikin todella ohuelta. Alku kangertelun jälkeen onneksi pääsin hyvin rytmiin ja sukkia alkoi siitäkin valmistua. Voi olla että ensi kerralla teen kyseisestä langasta kaksinkertaisena, sillä en ihan täysin ollut tyytyväinen sukkien jämäkkyyteen. Vaikka sainkin hyvin kudottua yksinkertaisestakin, niin tuntui että sukat eivät oikein pysyneet mallissaan. Onneksi lankaa jäi sen verran että voi lähteä tätäkin tekniikkaa kokeilemaan.

Alemmista sukista tuli ihan minun lempparini. Novita Jasmin on niin ihanan pehmeää 100% puuvilla lankaa, ettei alle tarvitsisi edes käyttösukkia. Nämä vaan jalkaan ja menoksi. Varresta tuli myös mukavan pituinen ja se lämmittää sopivasti myös nilkkojen yläpuolelta.

Tein tällä kertaa sukkia vain aikuisille, lapsien joululahjoja postailen tänne vielä lähipäivinä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti