tiistai 14. syyskuuta 2010

Hiuslaitteiden tulvaa!!!

Ihania uusia hiuskukkia ja -rusetteja olen saanut näperrettyä pimenevissä illoissa. Vaikka syksyn pimeys jo lähestyy ja kukat alkavat kuihtua, niin ainakin on kankaisia kukkia, millä piristää mieltä. Olen kyllä itse niin syksy ihminen, etten mitään piristystä kaipaa. Ihanaa kun tulee viileä!!!

Ohjeen löysin suuripiirteisesti Tredistä.

Eli aloitan tulvan hyvin yksinkertaisella rusetilla. Leikkasin vanhasta kauluspaidasta hihat poikki, n. 5 cm päästä napeista. Ja lisäksi tarvitsin vielä n. 3cm leveän ja n. 7cm pitkän kaitaleen samasta kauluspaidasta.
Seuraavaksi ompelin hihat leikatusta päästä yhteen. Ei ole väliä jääkö kappaleesta putkilo vai ompeletko vaan suoraan päältä yhteen.
Ja viimeisenä sitten 7cm kaitaleesta asettelin rusetille nauhan keskelle ja ompelin takaa tiukasti kiinni.
Rusettia voi käyttää joko hiuslaitteena, tai yksinkertaisesti hakaneulalla kiinnitettävänä rintaneulana.


Toisena tein myös hyvin yksinkertaisen hiuskukkasen. Eli tarvitset paperia, kangasta, lankaa ja neulan, yhden napin ja vanua.

Leikkaa paperista n. 25cm halkaisijaltaan oleva ympyrä ja aseta se nuppineuloilla tukien kankaalle. Leikkaa paperin mukaan kangas.

Aloita kankaan rypytys. Vedä lanka löyhästi kankaan reunoja pitkin ja varo vielä tässä vaiheessa kiristämästä liikaa. Aseta sitten reunoihin hieman vanua, mutta jätä keskikohta tyhjäksi. Kiristä kangas kiinni "pussiksi" ja päättele lanka.


Ompele nappi kiinni kiristyksen päälle tiukasti ja muotoile vanua kukan sisällä parempaan muotoon. Itse kiinnitin kukan toiselle puolelle vain yhden ohuen pinnin langan avulla, mutta paremmin saat kukan pysymään kunnon klipsillä.

Muistan lukeneeni samantyyppisen kukan ohjeen jostain, mutta nyt ei enää mitään hajua mistä. (Moda?) Mutta toivottavasti oma sepustukseni auttaa.

Ja viimeisinä näistä töistä lempparini. Ohjeet ovat kahdesta eri kankaisesta kukkasesta (kuten varmasti huomaa), mutta sama ohje tosiaan molemmissa. Tämä on päässyt myös jo ulkoilemaankin jopa työpaikalle saakka.

Ohje: Oma


Leikkaa paperista tasareunainen sydän.
Taita neliön mallinen kangas kaksi kertaa kahtia ja aseta sydän kankaan päälle, niin että sydämmen terävä kärki on kulmassa, missä on taitekohdat (lopputulos on piparkakun muotoinen). Leikkaa kangas sydämmen mukaisesti.
Tarvitset yhteen kukkaseen vähintään kuusi samanlaista piparkakun muotoista kangaspalaa.
Leikkaa vielä viimeisenä kankaasta ympyrä.
Taita jokainen piparkakun muotoinen pala sydämmeksi ja aloita asettelemaan niitä haluamallasi tavalla, muutamalla pistolla ympyrän päälle. HUOM! Kiinnitä ympyrään vain terävästä kärjestä.

Itse asettelin tällä tavalla ja tähän päälle tuli vielä toinen kierros sydämmiä näiden väleihin. Aloita sitten kukan muotoilu. Helpoiten saat siitä kuohkean kun vedät langan jokaisen sydämmen kahden keskimmäisen "lehdykän" läpi ja taas ympyrän alle. Muotoiluun käydä ihan omaa mielikuvitusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti