torstai 4. huhtikuuta 2013

Kudonta
Malli: Kudottu tuubihuivi
Sidos: Toimikas
Loimi: 7-veljestä (keltainen, oranssi, viininpunainen ja ruskea)
Kude: 7-veljestä ruoste
Malli: Vauvanviltti
Sidos: Toimikas
Loimi: 7-veljestä (keltainen, oranssi, viininpunainen ja ruskea)
Kude: Gjestal Raggegarn

Nyt on kudonnan kurssi ohi ja saihan se opettajan päänkin pyörälle. Niin paljon muistettavaa ihan alku laskuista, viimeisiin solmuihin asti. Kudonta minun osaltani ei kuitenkaan missään nimessä tule jäämään tähän, vaan meinasin tänä vuonna vielä pyöräyttää ainakin muutamat matot, jos ei muuhun aika riitä. Kunhan vaan saan loimein luotua oikein, niin siitä se lähtee rullaamaan.
Ensimmäiset loimet luotuani kalalangasta, tein kaksi n. 80cm leveää ja 120cm pitkää mattoa trikookuteesta. Niistä laitan kuvaa myöhemmin, kunhan saan ne kotiin ja paikoilleen. Toisiin loimiin halusin kokeilla Novitan 7-veljestä ja villalangalla kutomista. Tein ensin itselleni reilun metrin mittaisen palan ruosteen värisestä langasta, toimikas-sidoksella. En vielä ottanut työtä kangaspuilta pois, vaan tein heti perään vauvanviltin kummitytölleni Gjestal Raggegarnista. Loimi riitti juuri sopivasti molempiin töihin ja lopputuloksetkin ovat mielestäni onnistuneet. Myös kotona tykättiin lopputuloksesta, sillä kummityttöni ei meinannut ollenkaan vilttiä saada kun kotoota meinattiin ottaa se omaan käyttöön. Vaikka vähän turhan pienihän se aikuiselle on. :)

Uusi ja tämän lukuvuoden viimeinen jakso on nyt kovaa vauhtia jo käynnissä ja uusia kädentaitoja satelee jatkuvasti. Eiköhän siinä sivussa kerkeä nauttimaan myös hieman kevätauringosta.

3 kommenttia:

 1. Lähinnä ärsyttävää! Mä rupeen kans käymään tota samaa koulua kun sä, koska näyttää työt älyttömän kivoilta, ja on varmasti mielenkiintoista!

  Mä vaan neulon ja neulon :) Mutta hifistelen sitten sillä puolella mahdollisimman paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! ;) Sinne vaan opiskelemaan. Vuoden päästä syksyllä alkaa taas. Voithan toki tulla myös vuoden ammattitutkintoa Askarruttajana suorittamaan. :)Lähes samat kädentaitokurssit siinäkin. :D

   Poista
  2. Ja Neulomalla kuitenkin pystyy todella hyvin hifistelemään. :D

   Poista