sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joulusuklaa vol. 2

Kuten lupasinkin viimeksi, niin tässä vähän lisää joulusuklaa -kuvia. Ja ohjeet otin Pirkka-lehdestä minkä pitäisi nykyään ihan joka talouteen automaattisesti tulla. Ohje oli erittäin helppo, mutta silti mielenkiintoinen tehdä. Hieman ehkä kalliiksi tulivat suklaat, mutta kerrankos sitä. Ensi vuonna sitten vasta uudestaan jollakin erilaisella ohjeella.

Tarvikkeet: (oman maun mukaan)
-Tummaa suklaata (itse laitoin 200 g)
-Valkoista suklaata
-Cashew pähkinöitä
-Kuivattuja karpaloita

-Paistopusseja/sellofaania
-Paketointi naruaPilko kuivat aineet ja suklaa melko pieniksi paloiksi. Laita suklaa sulamaan mikroon välillä sekoittaen. Ole tarkkana ettet pidä suklaata mikrossa liian kauan, se saatta hieman kovettua kovassa lämmössä (itse laitoin tumman suklaan joukkoon hieman valkoista suklaata, mutta jokainen tyylillään). Sekoita kuivat aineet ja sulanut suklaa kunnolla keskenään.


Aseta leivinpaperi tarjottimen/leikkuulaudan päälle ja levitä suklaa tasaiseksi laataksi sen päälle. Huomasin, että metallinen ihan normaali ruokalusikka toimi tässä paremmin kuin muovinen/silikoninen lasta.
Sulata vielä n. 50g valkoista sulkaata mikrossa välillä sekoittaen. Valuta lusikkaa apuna käyttäen pieniä viivoja suklaalevyn päälle.
Laita levy jääkaappiin kovettumaan vähintään 2-3 tunniksi. Itse pidin yön yli ja leikkaaminen onnistui silti hyvin.
Leikkaa suklaa sopivankokoisiksi neliöiksi paloiksi. Ja paketoi se paistopussista tai sellofaanista leikkattuihin suikaleihin. Tee paketointi narusta rusetit suklaiden päihin. Säilytä jääkaapissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti